Vanliga Frågor & Svar2019-08-23T19:33:25+02:00

Vanliga Frågor & Svar

Jag slutförde precis ett köp, vad händer nu?2016-12-22T12:45:33+02:00

Om du valt att betala med faktura får du först ett mail som aviserar oss och dig om att ett köp precis startats. Detta är ingen orderbekräftelse. Orderbekräftelsen kommer efter att Svea Ekonomi AB har godkänt/slutfört köpet. Efter att köpet blivit bekräftat sänds en orderbekräftelse ut. Vid kortköp sändes endast orderbekräftelsen ut efter lyckad betalning. I andra fall skickas ett mail om att köpet avbrutits. Har du sedan angett mobilnumret vid kassan får du ett sms om att varan/varorna har skickats. Och tillslut en avisering till din angivna e-postadress/mobilnummer om att varorna finns att hämta ut i närmsta postombud om de ej fick plats i din brevlåda.

Vad kostar frakten?2019-09-21T22:08:25+02:00

Frifrakt på alla ordrar över 249 SEK. Övriga ordrar debiteras en fraktavgift om 19 SEK.

Hur lång är leveranstiden?2016-12-22T12:45:50+02:00

Vanligtvis tar det 2-3 arbetsdagar ifrån beställningsdatum till dess att varan finns hos ditt postombud/adress.

Kan jag returnera/byta en vara?2016-12-22T12:46:02+02:00

Ja. Du har 14 dagars ångerrätt från det att du mottagit paketet. Varan/varorna måste vara oanvänd och förpackningen obruten. Vid byte eller nyttjande av ångerrätten står du för returfrakten. Observera att du alltid måste kontakta kundtjänst innan du returnerar en vara. Kontakta oss på support@vali.se

Hur gör jag om det är fel på produkten?2016-12-22T12:46:07+02:00

Vid fabrikationsfel står vi alltid för returfrakten. Kontakta oss på support@vali.se så hjälper vi till.

Hur betalar man?2016-12-22T12:46:14+02:00

Vi erbjuder följande betalningsalternativ:

Kredit-/betalkort – inga extra avgifter tillkommer
Faktura – 14 dagars betalningsvillkor. En fakturaavgift på 29 kr tillkommer. Fakturan sändes separat utav av Svea Ekonomi AB (Svea Webpay). Har du fakturafrågor hänvisas du till Svea Webpay. För hantering av din/dina fakturor kan du logga in här: http://webpay.svea.com/sv/swe/

Varför nekas jag köp mot faktura?
Nekat köp mot faktura kan bero på att adressuppgifterna är felaktiga eller att du glömt att ange personnummer, du ges då möjlighet att korrigera dessa (kontrollen sker mot din folkbokföringsadress). Man nekas även köp om man har betalningsanmärkningar eller om man har tidigare obetalda fakturor till Svea Ekonomi AB, som hanterar Vali.se fakturering.

Kan jag säga upp nyhetsbrevet?2016-12-22T12:46:25+02:00

I varje mail som sänds ut finns alltid en länk längst ner till avregistrering av nyhetsbrevet.

Varför får jag inåtväxande hårstrån? Hur undviker jag rakfinnar?2017-04-06T09:37:33+02:00

Inåtväxta hår eller rakfinnar är en bieffekt av att använda produkter som inte är designade för män med lockig och grov hårväxt. Med rätt rakteknik och produkter kan inåtväxta hårstrån undvikas och förebyggas. Läs vidare här för en förjdupning om utslag och rakfinnar efter rakning.

Hur kan jag undvika irriterad hud efter rakning?2017-01-30T14:48:12+02:00

Den första rakningen är en upplevelse de allra flesta av oss ihärdigt väntar på att få uppleva när vi växer upp. När de första skäggstråna väl växt ut och vi plockar fram den nyköpta hyveln förvandlas den entusiasmen snabbt till något hemskt. Resultatet är enorm sveda, utslag, rakfinnar och skärsår! Men det behöver inte vara så. Med rätt produkter och teknik kan rakupplevelsen istället förvandlas till något avkopplande och hjälpa dig mot en fräschare hy. Läs vidare om du vill veta vad du kan göra för att slippa irriterad hud efter rakning.

Har jag rakfinnar eller acne?2016-12-22T11:46:31+02:00

Rakfinnar är när hår har fastnat innuti huden. Troligtvis en följd av dålig rakteknik och användande av dåliga produkter. Acne är dock ett resultat av hälsa, gener, hormoner, hygien och/eller kost. Om du endast ser finnar efter att du rakat dig är de troligtvis inåtväxta hårstrån. Acne kan se likadant ut, så det kan vara svårt att se skillnaden. Man kan till och med ha båda!

Ett enkelt hushållsknep för att få bukt med rakfinnar efter de uppstått är att använda en tandborste. Borsta försiktigt på rakfinnen/rakfinnarna innan du går och lägger dig. Använd aldrig en pincett eller liknande för att dra ut håret. Det bästa sättet är såklart att man förbättrar sin rakteknik så att de aldrig uppstår från början.

Varför är ett blad bättre än fem?2016-12-22T11:46:36+02:00

Hög budget marknadsföring kanske har fått dig på andra tankar! Multibladshyvlar är designade efter principen ”hysteresis”. Detta betyder helt enkelt att det första bladet drar upp hårstrået, och det andra skär av den. När håret sedan ska växa ut igen från under huden kommer sannolikheten för att den fastnar inuti huden öka. Speciellt för män med lockig och grov hårväxt.

För att uppnå denna effekt placerar tillverkare av multibladssystem bladen väldigt trångt emellan varandra. Tyvärr innebär detta för oss med lockig och grov hårväxt att håret ofta fastnar emellan bladen och att håret dras ut från roten istället för att skäras av.

Váli säkerhetshyvel använder i stället endast ett vasst högkvalitativt blad som rakar direkt i nivå med huden utan drag och riv, och låter hårstråna växa ut normalt igen efter raknig.

Hur ofta borde jag raka mig?2016-12-22T11:46:40+02:00

Om du har svåra problem med rakfinnar är det generellt rekommenderat att sluta raka sig i ca 2-3 veckor så att håret kan växa ut naturligt igen. Och därefter börja raka sig igen.

Har du inte svåra problem eller låtit all hår växa ut igen är våran rekommendation att du rakar dig varje eller varannan dag. Varför?
Om ditt hår är lockigt/grovt och du låter den växa för långt är sannolikheten hög att den växer tillbaka in i huden. Hålls den kort vid ytan förhindras detta.
Kortare hår är enklare och bekvämare att raka. Du kommer behöva mindre stråk och bli klar snabbare.
När du rakar dig exfolierar du din hud naturligt. Exfoliering tar bort döda hudceller och exponerar ny fräsch hud.
Du kommer att träna din hud och på det sättet öka komfortnivån.

Hur kan jag få en närmare rakning?2016-12-22T11:46:45+02:00

Att förbereda huden innan rakning genom att värma upp och fukta med varmt vatten ökar hårstrånas elasticitet med över 25%. På detta sätt räcker det med ett blad för att få en nära rakning. Är du fortfarande inte nöjd så prova att raka tvärsöver riktningen håret växer (rekommenderas ej för de med känslig hud / har problem med rakfinnar).

Tvärsöver betyder att du rakar dig inte mot hårstånas tillväxt utan ”diagonalt”. För de flesta män betyder det här att du rakar dig sida till sida. Det vill säga i riktning från örat mot näsan.

Varför ska jag använda rakborste? Vilken typ av rakborste bör jag använda?2017-02-01T11:58:51+02:00

Har du problem med rakfinnar och irritation efter rakning är det viktigt att du använder dig av en rakborste när du rakar dig. En rakborste tar bort det yttersta lagret av döda hudceller och smuts där många inåtväxande hår fastnar. Samtidigt lyfter den även upp skäggstråna för en mjukare och närmare rakning som gör att du slipper behöva raka dig över samma område flera gånger. Använder du en rakborste behöver du inte heller använda dig utav sprayburkar som innehåller uttorkande kemiska ingredienser, använd istället en högkvalitativ rakkräm eller raktvål som du löddrar upp med rakborsten.

Rakborstar kommer i många olika modeller och tillverkas i olika material. De tre vanligaste är svinborste, grävlingsborste och syntetisk borste. Varje typ av modell har olika fördelar och nackdelar. Läs vidare här för en guide kring valet av rakborste.

Hur vet jag åt vilket håll mitt skägg växer?2016-12-22T11:46:57+02:00

Låt ditt skägg växa några dagar. Känn därefter svagt av med fingrarna genom att gå upp och ner längs skägget. Du kommer att känna, om det tar emot mer när du ”går uppåt” med fingrarna så betyder det att håret växer neråt. De flesta av oss har skägg som växer nedåt från polisongerna. Vissa har skägg som växer uppåt vid halsen och kanske åt sidan till och med. Känn av, inte bara med fingrarna men även när du rakar dig.